
Skapad av Julie Wettergren. Ladda ner receptet som PDF inkl. tips på dekoration här
För 12 bullar behöver du:
1 1/2 dl mjölk100 g smör
25 g jäst
2 ägg
50 g socker
5 dl vetemjöl
1 tsk kardemumma
1/2 tsk salt
Fröna från en vaniljstång
Fyllning:
2 1/2 dl mjölk
50 g rå marsipan
1 vaniljstång
20 g socker
1 ägg
2 msk majsstärkelse
Så gör du:
Värm mjölken försiktigt till 40–45 grader i en kastrull. Rör i smöret tills det har smält. Smula jästen i och rör om tills den har lösts upp. Tillsätt äggen. Blanda vetemjöl, vaniljfrön, socker, salt och kardemumma. Rör ner mjölblandningen lite i taget tills degen är slät och elastisk. Knåda degen i minst 5 minuter. Den ska vara mjuk och smidig utan att klibba. Låt jäsa under bakduk i en skål i 40 minuter.
Förbered vaniljkrämen: Vispa ihop ägg, socker, majsstärkelse och vanilj i en skål. Värm mjölken till cirka 60 grader och häll över äggblandningen under omrörning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och vispa tills den tjocknar till en krämig konsistens.
Kavla ut degen på ett mjölat bakbord och skär ut 12 jämnstora fyrkanter. Forma marsipanen till en liten rulle, cirka 4 cm tjock, skär skivor på 3–5 mm och lägg en på varje fyrkant. Toppa med en tesked vaniljkräm, vik in hörnen och nyp ihop degen så fyllningen stängs in (se bilder). Vänd bullarna så skarven hamnar nedåt och rulla dem runda. Låt jäsa ytterligare cirka 40 minuter, pensla med uppvispat ägg eller mjölk och grädda mitt i ugnen på 175 grader i cirka 10 minuter.
Du kan dekorera bullarna precis som du önskar. Lycka till och njut av bakningen!

